Fri fragt på køb over 500,- Daglig levering (bestil inden kl.14) Kundeservice: 62 68 27 27 - lebock@lebock.dk

Certificeringer

Certificeringer af fodtøj

  • Her finder du en beskrivelse af de lovkrav og regler, der stilles til sikkerhedsfodtøj (værnefodtøj) mærket efter de europæiske normer CE EN ISO 20345. 
  • Samt arbejdsfodtøj mærket med CE EN ISO 20347
  • Symbolerne kan kombineres alt afhængig af, hvordan den enkelte model er opbygget.

 

Alt sikkerhedsfodtøj, altså fodtøj med tåkappe i tåen, skal være certificeret. Mens arbejdsfodtøj uden tåkappe ikke behøves at være certificeret.

På hvert produkt er det tydeligt markeret, hvilken certificering modellen har, hvis den er godkendt.

Sikkerhedsfodtøj (værnefodtøj) herunder sikkerhedssko, sikkerhedsstøvler, sikkerhedssandaler, sikkerhedstræsko og sikkerhedsgummistøvler kan efter gældende love og regler have en eller flere værneegenskaber. Det kan være alt fra værnesål (sømværn), skridhæmmende såler, kemikaliebestandigt værnefodtøj, antistatisk gnistsikkert værnefodtøj eller værnefodtøj med brandhæmmende egenskaber. 

Af andre værneegenskaber kan nævnes elektrisk ledende egenskaber, stødabsorption i hæl, ankelpuder til værn mod stød og slag, beskyttelse mod slag på mellemfoden, varme/kuldeisolation, varmebestandighed af sålen og vandafvisende egenskaber. 

Valg af værnefodtøj skal tage udgangspunkt i en analyse af de risici, der er i forbindelse med arbejdet. Værnefodtøj (sikkerhedsfodtøj) opdeles i tre typer efter love og regler fra Arbejdstilsynet om brug af sikkerhedsfodtøj (værnefodtøj):

  1. Sikkerhedsfodtøj, som er fodtøj med tåværn, og som desuden kan have supplerende værneegenskaber.
  2. Let sikkerhedsfodtøj, som er fodtøj med tåværn (lavere krav end ved sikkerhedssko), og som desuden kan have supplerende værneegenskaber.
  3. Arbejdsfodtøj, som er sko uden tåværn, og som besidder en eller flere af de supplerende værneegenskaber.

I denne vejledning informeres der om egenskaberne ved forskellige typer værnefodtøj (sikkerhedsfodtøj) ud fra gældende love og regler.

345 Certificering (med tåkappe)

347 Certificering (uden tåkappe)