Fri fragt på køb over 500,- Daglig levering (bestil inden kl.14) Kundeservice: 62 68 27 27 - lebock@lebock.dk

Skocreme og børster

Hvordan plejer jeg mit fodtøj?

Her får du en vejledning, om hvordan du vedligeholder dit fodtøj, samt hvornår du skal bruge hvad.

 

Løsne snørebåndene godt og brug et skohorn, når du tager fodtøjet på. Derved ødelægger du ikke hælkappen.

Snørebåndene skal løsnes helt op, før du tager fodtøjet af. Træd aldrig på hælen for at tage fodtøjet af.

Dit fodtøj skal have lov til at hvile med jævne mellemrum. Hav gerne flere par at skifte imellem.

Vælg dit fodtøj med omhu. Vælg sko, der passer til din fod, og som har god komfort. Vælg fodtøj, der passer til dit arbejdsmiljø.

Hvis dit sikkerhedsfodtøjet bliver beskadiget, er der risiko for, at sikkerheden i tåkappen er nedsat. Derfor bør beskadiget fodtøj altid udsikftes. Udskift under alle omstændigheder fodtøj, hvor tåkappen er synlig, eller hvor slidmønstret i sålen er slidt ned.

En god fingerregel er altid at give din sko eller støvle imprægnering 2-4 gange inden brug. Dette gør, at skoen afviser skidt, snavs og vand. (Gøres med cirka 30 minutters mellemrum)

Børst skidt og snavs af fodtøjet efter brug.

Tør gerne fodtøjet af med en blød klud og sæbe.

Efter brug stilles fodtøjet gerne et tørt og ventileret sted, tag gerne sålerne op. Stil aldrig fodtøjet direkte på varmekilde, derved risikeres det, at læderet tørres ind og knækker.

 

Er din sko/støvle af læder, forslår vi, at den behandles med skocreme 2-4 gange om måneden (eller efter behov). Dette gør, at produktet får en længere levetid, da læderet bevares blødt.

Pleje af fodtøj med GORE-TEX® membraner må kun gøres med plejemidler, som er godkendt til dette. Ellers kan det bevirke at læderets åndbarhed. Det lukkes, og membranen kan derfor ikke ånde. Brug IKKE læderfedt på fodtøj med membraner, da det lukker for membranens åndbarhed.

Hos LeBOCK sælger vi plejemidler, som stort set kan bruges til alle typer fodtøj, med og uden membraner.